Warsztaty „Czar pierniczków”
W dniu 25 listopada 2024 r. uczniowie Szkoły Branżowej I Stopnia na Zajęciach praktycznych oraz Technologii gastronomicznej uczestniczyli w warsztatach pt. „Czar pierniczków”. Spotkanie rozpoczęło się od poznania technik sporządzania lukru królewskiego, następnie wychowankowie mieli możliwość zapoznania się z rodzajami dekoracji. Podczas zajęć uczniowie poznali techniki zdobienia i dekorowania pierniczków. Udział w zabawie umożliwił wychowankom podniesienie kwalifikacji zawodowych oraz pogłębienie wiedzy kulinarnej zarówno teoretycznej jak i praktycznej. Warsztaty połączone były z konkursem szkolnym na najładniej udekorowane pierniczki. Ciasteczka, które znalazły się na podium będą reprezentowały naszą szkołę w międzyszkolnym Bożonarodzeniowym Konkursie Cukierniczym organizowanym w Częstochowie. Gratulacje!!!
Wyniki konkursu:
I miejsce Natalia J. klasa 3
II miejsce Paweł klasa 1
III miejsce Agnieszka klasa 3
Wyróżnienie: Lena klasa 2, Natalia B. klasa 3