Konkurs „Wielkanocne Wypieki”
Wiślańskie Centrum Kultury 21 marca 2024 r. po raz kolejny zorganizowało świąteczny konkurs „WIELKANOCNE WYPIEKI. Potrawy można było zgłaszać w dwóch kategoriach: na słodko oraz na słono.
Branżową Szkołę nr 5 reprezentowali Aleksander i Paulina z kl. 1kk, Natalia z kl.2kk, Dawid, Agnieszka i Angelika z kl. 2pg, Laura, Renia i Wiktoria z klasy 3ka oraz Michał i Natalia z klasy 3kb. Uczniowie na konkurs przygotowali:
- babkę herbacianą
- babkę cytrynową
- mazurek cytrynowy
- pasztet mięsny z żurawiną
- bułeczki wielkanocne
- babkę czekoladowo-ajerkoniakowa
- mazurek kajmakowy
- mazurek czekoladowy
- ciasto marchewkowe
- mini murziny
- przekąski wielkanocne
- bezowe jajeczka
- tort kurczaczek
- pasztet z glazura z borówek
Nasi uczniowie na konkursie spisali się znakomicie zdobywając większość nagród JJJ
WYNIKI KONKURSU:
Kategoria na słodko:
I miejsce
Branżowa Szkoła nr 5 w Cieszynie za "Tort kurczaczek"
II miejsce
Natalia - Branżowa Szkoła nr 5 w Cieszynie za "Mazurek cytrynowy"
Kategoria na słono:
I miejsce
Natalia - Branżowa Szkoła nr 5 w Cieszynie za "Pasztet mięsny z żurawiną"
II miejsce
Szkoła Branżowa nr 5 w Cieszynie za "Pasztet mięsny z glazurą z borówek"
III miejsce
Dawid - Branżowa Szkoła nr 5 w Cieszynie za "Bułeczki wielkanocne"
GRATULACJE!!